Block House

By extending at ground floor and reconfiguring the plan, a spacious and light filled minimal home was created with open plan kitchen, dining and living areas opening directly to the outside with frameless triple glazed windows and large sliding door framing the garden with views from the front door increasing the sense of space and garden connection.

Industrial materials were exposed and celebrated such as black MDF for the kitchen, concrete blocks for the exposed blockwork walls and concrete floor which also reduced construction costs. Externally, black paint conceals and unifies the use of low cost bricks with existing brickwork.

A black painted core was created housing services, utility room, storage, WC, family bathroom and study contained behind the kitchen.

Beyond Building Regulation standards of insulation to the floors, walls and roof were added together with Passive Input Ventilation and triple glazing improving thermal performance and reducing noise from the nearby busy road. Block House is located in Wimbledon, South London.

Press

  • The Times, Bricks & Mortar, November 2015
  • Real Homes, March 2016
  • Grand Designs Magazine, July / Special Edition 04 2016
  • Homebuilding & Renovating, August 2016
  • Real Homes, October 2016
  • Grand Designs Magazine, December 2016
  • Real Homes, April 2017