Nestle Studio

With an expanding family our client asked us to create a functional painting studio within their garden that enhanced the existing landscape and retained a large Silver Birch tree. We nestled the studio into the corner of their suburban garden, retaining the planting and wrapping the building around the tree. The tree interacts with the studio as an important summer sunshade and creates dappled light within the building throughout the day.

Clad in untreated Western Red Cedar vertical cladding, which will grey over time, the studio will gradually blend into the surrounding  planting. Inside the material choice of birch faced plywood and a concrete floor offer natural warmth with industrial robustness.

The windows split the views out of and into the studio allowing sightlines across the garden and back to the house whilst the glazed door to the rear allows the summer setting sun to penetrate though the studio causing the inside to glow as sunset approaches.

Awards

Residential New Build(Under 10 Units) Winner, Delivering For Barnet Architecture Awards, 2017 

Don't Move, Improve Awards 2016: Long Listed